The adventures of Caroline

Do you know Caroline? I didn’t. I met her in a secondhand store and fell in love with the sparkling
drawings Pierre Probst made of her. Now I have four books about the girl and her animal friends!
Couldn’t find much about Probst on the internet but I came across a fan of his work.
On http://home.comcast.net/~johnsonjulie06/probst/ I learned that Probst was a Frenchman. He was born in 1913, entered the art schools of Mulhouse, France, and began drawing paperboards for the silk trade before moving into the press and publicity business, it says on the site that was last updated in 2002 (!).
On Wikipedia I read that the first books about Caroline were published in 1953 and that since then 38 millions copies of the albums were sold! Probst died in 2007.

 

Ken je Caroline? Ik niet. Ik ontdekte haar in een kringloopwinkel en viel voor de sprankelende tekeningen die Pierre Probst van haar maakte. Nu heb ik vier boeken over het meisje en haar dierenvriendjes!
Ik kon niet veel over Probst vinden op het internet maar ik kwam wel een fan van hem tegen. Op http://home.comcast.net/~johnsonjulie06/probst/ staat dat Probst een Fransman was, geboren in 1913. Hij volgde de kunstacademie van Mulhouse (Frankrijk) en begon voor de zijde-industrie te tekenen voordat hij in de journalistiek en de reclame(?) belandde, staat op de site te lezen die in 2002 voor het laatst werd bijgehouden (!).
Op Wikipedia las ik dat de eerste boeken van Caroline in 1953 werden gepubliceerd en dat er sindsdien 38 miljoen boeken zijn verkocht! Probst overleed in 2007.

The adventures of Caroline are very lively. The girl (Wikipedia says she is 7 years old) travels with her little friends: the dogs Bobby and Rusty, the cats Puff and Inky and Bruno the bear. I love the drawings because they are funny. There is a lot to see. When Caroline is busy with the laundry in the Netherlands (Caroline on holiday), one of her friends is lifted by the windmill!

De avonturen van Caroline zijn erg levendig. Het meisje (volgens Wikipedia is ze 7 jaar oud) reist met haar kleine vrienden: de honden Bobby en Rusty, de katten Puff en Inky en Bruno de beer. Ik vind de tekeningen erg grappig, er is zoveel te zien! Als Caroline de was ophangt, wordt een van haar vriendjes opgetild door de wieken van de molen!

In the Netherlands the books of Caroline are published by De Geïllustreerde Pers and Zuid-Nederlandse Uitgeverij. De Geïllustreerde Pers names the child ‘Carolien’, the other Publisher ‘Caroline’!

 

In Nederland zijn de boeken over Caroline uitgegeven door De Geïllustreerde Pers en Zuid-Nederlandse Uitgeverij. De Geïllustreerde Pers noemt het meisje ‘Carolien’, de andere uitgever ‘Caroline’!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s